Zagotavljanje in stalno izboljševanje procesov kakovosti v Livarju je osnovna naloga tako vodstva kot vseh zaposlenih. Vsi smo zavezani k spremljanju učinkovitosti in uspešnosti uvedenih aktivnosti za zagotavljanje kakovosti na svojem področju, ter prilagajanju postopkov novim spoznanjem.

kakovost_quantometer-mala

Skladno z razvojem izdelkov, trgom ter prizadevnostjo zaposlenih smo razvili tudi sisteme kakovosti in jih integrirali v strategijo ter cilje poslovanja. Vodilno načelo poslovanja je visoka kakovost izdelkov in storitev z namenom doseči zadovoljstvo vseh odjemalcev – kupcev, dobaviteljev in zaposlenih.

Livar kakovost proizvodov in storitev izkazuje s certifikati ISO 9001 (kakovost), IATF 16949 (avtomobilska industrija) ISO 14001 (ravnanje z okoljem) ter navsezadnje s politiko kakovosti (povezava do politike kakovosti).

KONTROLA KAKOVOSTI

Cilji kakovosti Livarja so usklajeni z zahtevami in pričakovanji naročnikov, sistem vodenja kakovosti pa je razširjen z zahtevami za dobavitelje avtomobilske industrije.

Skozi celotni proizvodnji proces spremljamo in nadzorujemo kemične in mehanske lastnosti posameznih sestavin in polizdelkov. Naše vodilo je kontrola posameznih korakov proizvodnje, saj le tako lahko dosegamo najboljšo kakovost izdelka. Da dosegamo visoke zahteve kupcev oziroma standardov uporabljamo sodobno merilno opremo ter tehnologijo za delno odkrivanje notranjih ter površinskih napak.

 

TEHNOLOGIJA


1. Stroj za merjenje MITUTOYO v 3D kordinatnem sistemu

mituyoyo_mala

2. Tridimenzionalni optični digitalizator ATOS (»3D skener«)

Atos_3d_scanner_mala

3. Preiskave z magnetnimi delci z napravami HELLING

Magnetoflux_mali

4. Analizator metalurških vsebnosti kemijskih elementov (quantometer)

quantometer_mali

CERTIFIKATI


Okoljska politika I PDF
Okoljska politika I PDF
iso14001
ISO 14001 I PDF
PoIitika kakovosti I PDF
PoIitika kakovosti I PDF
ISO 9001 I PDF
ISO 9001 I PDF
IATF 16949 I PDF
IATF 16949 I PDF
db-Certifikat_300px
DB Certifikat I PDF
ZAG EN-124-2
ZAG EN-124-2
ZAG EN-124-2
ZAG EN-124-2

 

10/09 - ZGP 21/52
10/09 – ZGP 21/52
Certifikat finančne zanesljivosti
Certifikat finančne zanesljivosti I PDF
Poročilo k certifikatu finančne zanesljivosti
Poročilo k certifikatu finančne zanesljivosti I PDF