Postavljena je nova vodstvena ekipaUpravni odbor družbe LIVAR d.d., Ivančna Gorica je dopolnil vodstveno ekipo, ki bo v prihodnjem obdobju vodila družbo, s ciljem postaviti Livar na zemljevid vodilnih evropskih livarn, ki slovijo po produktni odličnosti, zanesljivi dobavi in izvedbi razvojnih projektov ter odgovornem odnosu do vseh ključnih deležnikov in okolja.

V vodstvu družbe sta se dr. Roku Rozmanu, kot glavnemu izvršnemu direktorju (CEO), pridružila Peter Smole, kot izvršni direktor za tehnično področje (CTO), in Dejan Kaisersberger, kot izvršni direktor za finančno področje (CFO). Peter Smole je funkcijo nastopil z dnem 26.03.2019, pred tem je bil direktor podjetja GKN Driveline Slovenija, ki je pod njegovim vodenjem prejelo naziv Savinjsko-zasavske gazele 2018. Dejan Kaisersberger, trenutno še finančni direktor družbe Slovenski državni gozdovi, bo funkcijo izvršnega direktorja nastopil dne 06.05.2019, od 25.02.2019 dalje pa že opravlja funkcijo člana upravnega odbora.

Upravni odbor je imenoval tudi novega direktorja za področje prodaje in marketinga Roberta Delaluta, ki je funkcijo nastopil z današnjim dnem. Robert Delalut je bil pred tem izvršni direktor divizije Trgovina v DZS in ima več kot 25 let izkušenj s področja vodenja proizvodnje in prodaje.

Upravni odbor je s tem zaokrožil napovedano postavitev nove, visoko kompetentne in motivirane vodstvene ekipe. V nadaljevanju bo poudarek aktivnosti upravnega odbora na postavitvi nove poslovne strategije, optimizaciji proizvodnih procesov in spodbujanju inovativnega, varnega ter urejenega delovnega okolja.

 

Livar d.d.

Upravni odbor