V Livarju dobili defibrilator – AEDNenadna srčna odpoved je vzrok za veliko večino nenadnih smrti. Statistika kaže, da v Sloveniji vsako leto zaradi nenadne odpovedi srca umre približno 2.000 ljudi, kar 95 odstotkov pred prihodom v bolnišnico. V  sklopu projekta »DEFIBRILATOR V VSAKO SKUPNOST« smo se tudi v družbi LIVAR d.d. odločili, da kupimo defibrilator ter s tem morda prispevamo k zmanjšanju črne statistike.
AED, ali avtomatski zunanji defibrilator, je naprava, ki s pomočjo električnega sunka lahko ponovno požene srce in s tem reši življenje. Naprava je enostavna in povsem varna, ter jo ob sledenju navodilom lahko uporablja vsakdo.

Sama uporaba defibrilatorja še ne rešuje življenja, je pa zelo koristen in priporočljiv dodatek k temeljnim postopkom oživljanja. Ko uporabimo defibrilator, nam  aparat takoj prične dajati jasna govorna navodila v slovenskem jeziku, kako pristopiti k postopku oživljanja.
Prepričani smo, da se bodo s pridobitvijo defibrilatorja v Livarju ter bližnji okolici izboljšale možnosti za oživljanje ponesrečenih ali nenadoma obolelih. Defibrilator je dostopen 24 ur na dan vse dni letu tako zaposlenim kot tudi vsem okoliškim prebivalcem in se nahaja v prostorih Livarjeve vratarske službe na lokacijah Ivančna Gorica ter Črnomelj.