Livarjeva kulturna dediščina v sodobni preoblekiV Livarju smo v zadnjih mesecih posebno pozornost posvetili prenovi naše kulturne dediščine. Lotili smo se postopne prenove našega najstarejšega, zgodovinskega objekta in poskrbeli za njegovo sodobno preobleko.  

Začetki Livarja v Ivančni Gorici segajo v september leta 1954, kjer so prav v zgradbi na sliki, livarji pričeli z delom z žarečo železovo litino.

Livar je skozi čas rasel, se razvijal in širil. Prišlo je do izgradnje novega proizvodnega objekta, BMD in drugih livarskih linij, investicij v ostale proizvodne procese. Obenem smo v lanskem letu pričeli s preobrazbo Livarja v vitko, »LEAN« proizvodnjo in še mnogo drugega.

Kljub številnim spremembam, smo pri vhodu v proizvodnjo vedno ohranili stavbo, ki nas spomni na preteklost in hkrati predstavlja simbol naše trdnosti. Skozi leta so se v njej zgodile mnoge zanimive reči. V 80. letih je v njej potekal Livarski krožek, kjer so se praktično usposabljali Livarjevi štipendisti in drugi dijaki.

Z velikim spoštovanjem do naše dolgoletne tradicije, smo stavbo uspešno prenovili v začetku leta 2020. Na prenovo smo ponosni, še posebej so se je razveselili naši vzdrževalci, vratarji in drugi sodelavci, ki svoje delo opravljajo prav v njej.

Livarji se osredotočamo na uspešne zgodbe tudi vnaprej, na katere smo in bomo ponosni. Le te namreč ustvarjajo našo prihodnost.