IZOBRAŽEVANJE ZA PROGRAM SOLIDWORKSV maju smo za interne potrebe podjetja izvedli osnovni tečaj SolidWorksa. SolidWorks je napredno orodje za 3D računalniško modeliranje, katerega uporabljamo v Livarju v več oddelkih: tehnologiji, konstrukciji, orodjarni, merilnici, mehanski obdelavi, vzdrževanju.

Tečaja se je udeležilo 7 udeležencev iz oddelkov tehnologije in konstrukcije. Udeleženci so se naučili osnov risanja v 3D okolju, ki jih bodo lahko uporabili pri svojem delu. S tem izobraževanjem nadaljujemo tradicijo internih tečajev. Enaka ali podobna 3D orodja uporabljajo za načrtovanje in konstruiranje tudi naši kupci in kooperanti, zato je zelo pomembno, da na tem področju sledimo najnovejšim trendom in svoje znanje s tega področja vseskozi posodabljamo in nadgrajujemo.

Naslednji korak, ki ga načrtujemo,  je posodobitev in poenotenje 3D sistemov v celotnem podjetju, kar je planirano v kratkem. Enaka ali podobna 3D orodja namreč uporabljajo za načrtovanje in konstruiranje tudi naši kupci in kooperanti, zato je zelo pomembno, da na tem področju sledimo najnovejšim trendom in svoje znanje s tega področja vseskozi posodabljamo in nadgrajujemo.

Kot zanimivost lahko povemo, da se prav enaka 3D orodja uporabljajo tudi pri načrtovanju najzahtevnejših izdelkov, komponent, strojev, praktično od šivank, koles, lokomotiv, letal, ladij, do raket in vesoljskih postaj.