INICIATIVA K VARNEJŠEMU DELU LIVARJEVVPELJAVA METODE MINUTA ZA VARNOST – podpora naložbam v naše zdravje

Vsakodnevno smo izpostavljeni situacijam, ki lahko vplivajo na naše zdravje. Tudi na delovnem mestu se lahko poškodujemo, zato je na nas sodelavcih, da tvegane situacije prepoznamo, ocenimo tveganja ter z ustreznim ukrepanjem poškodbe preprečimo.

V skrbi za zdravje in varnost prav vsakega člana Livarjeve ekipe ter prizadevanjih družbe v doseganju strateških ciljev na področju varnosti in zdravja pri delu, z vpeljavo aktivnosti Minuta za varnost  vse zaposlene pozivamo k soustvarjanju boljše varnosti.

V zadnjih tednih julija tako pričenjamo s sistematičnim uvajanjem aktivnosti Minuta za varnost. Gre za prenos dobre prakse iz tujine (1minute4Safety) in domačega poslovnega okolja v Livar. S pomočjo različnih ukrepov tako ozaveščamo varnost naših sodelavcev na vsakem koraku.

MANIPULATOR V OBLIKOVALNICI ČRNOMELJ ZA VARNEJŠE DELO

V oblikovalnici Črnomelj smo namestili manipulator podjetja Indeva, ki bo pripomogel k lažjemu in hitrejšemu vlaganju jeder v forme. Manipulator omogoča, da bremena različnih mas in geometrij premikamo z isto silo. Je zelo odziven in natančen ter omogoča ergonomsko delovanje brez velikih naporov. Delo na vlaganju jeder bo z novo pridobitvijo lažje in bolj natančno.