Gasilska vaja – kot da gre zaresV oktobru je bilo v našem podjetju izvedenih več aktivnosti na temo preprečevanja požarov. Prva aktivnost je bila gasilska vaja na Livarjevi lokaciji v Ivančni Gorici.

V torek, 25.10.2022, je okoli 40 gasilcev dveh Prostovoljnih gasilskih društev Ivančna Gorica in Stična prihitelo na pomoč. Iz Livarjevih proizvodnih prostorov so reševali delavce ter gasili požar, ki je izbruhnil v kompresorski postaji. Še dobro, da ognjenih zubljev ni bilo nikjer zares na spregled in da je bila vse skupaj le dobro organizirana vaja, a sicer na las podobna pravi gasilski intervenciji.

Z gasilsko vajo je bil opravljen preizkus organiziranosti in odzivnosti Livarjeve proizvodne enote v požarnih situacijah, obenem pa je bilo izvedeno tudi preverjanje učinkovitosti Livarjeve podpore vodji intervencije PGD Stična in Ivančna Gorica v tovrstnih razmerah.

 

V oktobru smo v Livarju načrtovali tudi usposabljanji za delo z ročnimi gasilniki in mesec požarne varnosti zaokrožili s še eno protipožarno aktivnostjo, in sicer z vajo evakuacije iz Mehanske obdelave ter usposabljanjem za delo z ročnimi gasilniki na lokaciji Črnomelj.